Acțiune SKV de refacere a marcajelor turistice în zona Bâlea Lac 24-29.8.2021

În perioada 24 – 29 august 2021 Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor – SKV vă invită, în cadrul proiectului „AMENAJAREA DE POTECI PENTRU EURORANDO”, la refacerea traseelor turistice din zona Bâlea, Muntii Făgărașului. Această acțiune de remarcare este prima dintr-o serie de activități SKV ce vor avea loc în zona Bâlea.

Avem de refăcut marcajele turistice și de reparat și degajat suprafețele de marș pentru 4 trasee ce vor fi folosite în cadrul celui mai mare eveniment de drumeție din Europa – Eurorando 2021. Aceste trasee însumează 19 km, cu diferențe de nivel de 4166 m.

Cazarea se va face la Baza Salvamont Bâlea Lac și Asociația SKV va asigura hrana pentru fiecare voluntar participant. Împreună cu Serviciul Public Salvamont Sibiu și în colaborare

cu echipa programului „Anii Drumeției” – inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, Asociația SKV va asigura materialele necesare operațiunilor de degajare a potecilor și de vopsire a semnelor de marcaj.

Echipament necesar:

  • bocanci/adidași tehnici;
  • rucsac mic (15-30l) pentru deplasări zilnice (optional);
  • haine adecvate, haine de ploaie și temperaturi scăzute;
  • frontală/lanternă;

Voluntarii sunt așteptați la Baza Salvamont Bâlea Lac, începând cu ziua de 24 august 2021, ora 10:00.

După sosirea participanților se va organiza instruirea și completarea documentelor de participare.

Cei care doresc să se alăture acestei acțiuni în calitate de voluntari o pot face completând acest formular (click pe link).

Din rațiuni logistice și sanitare, prioritate vor avea voluntarii care intenționează să participe o perioadă mai lungă.

După completarea formularului veți fi contactat pe e-mail/telefon în cel mai scurt timp.

Participarea la activitățile de voluntariat ale Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor – SKV este condiționată de încheierea unui contract de voluntariat pe care îl veți primi pe mail odată cu acordul de participare.

Totodată, în contextul Pandemiei Covid-19, întrucât voluntarii vor fi cazați în Baza Salvamont Bâlea Lac, conform Hotărârii nr. 44 din 7.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și a Hotărârii nr. 50 din 26.07.2021 a CNSU, vor fi respectate măsurile de prevenire și control în contextul epidemiologic actual. Astfel, vor fi acceptate ca voluntari fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, fie persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2.

Persoanele cu probleme speciale de sănătate sunt rugate să le anunțe și să aducă un certificat medical din care să rezulte că sunt apte pentru efort fizic.

Persoanele sub 18 ani pot participa numai însoțite de cel puțin unul din părinți sau dacă dispun de acordul părintelui/tutorelui, prin act notarial. Totodată, contractul de voluntariat trebuie semnat de părinte sau reprezentant legal.

Nu vor fi acceptate persoanele care nu au primit acordul organizatorilor, nu vor avea un contract de voluntariat înregistrat și nu vor respecta măsurile de prevenire și control în contextul epidemiologic actual.

Acțiunea poate fi amânată în cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile.

Activitățile de remarcare presupun un efort susținut pe parcursul mai multor zile, dacă aveți nelămuriri în această privință nu ezitați să ne contactați pentru detalii suplimentare.

Vă așteptăm în calitate de voluntari și la următoarele acțiuni de remarcare a traseelor turistice, ce vor avea loc tot în zona Bâlea, pe parcursul lunii august 2021 și care vor fi anunțate ulterior.

Cei ce doresc să se alăture acțiunilor Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor – SKV o pot face în calitate de voluntari la acțiunile din teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistică, media). Cei interesați pot primi mai multe informații la adresa de mail office@skv.ro, la numărul de telefon 0735 972 439 sau pot fi informați cu privire la activitățile de voluntariat ale Asociației SKV prin înscrierea în Baza de Date a voluntarilor SKV (click pe link).