Sprijin pentru finalizarea proiectului ”Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță”

Asociatie|2017-08-02 |

Sprijin pentru finalizarea proiectului ”Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță”

Asociația SKV – Siebenbürgischer Karpatenverein, înființată în 1880 după modelul și cu sprijinul Deutscher Alpenverein și interzisă în 1945 și-a reluat activitatea în 1996 și este din nou implicată în refacerea infrastructurii pentru drumeție – poteci și cabane (detalii skv)

Din 2010 Asociația SKV este membră în Europäische Wandervereinigung și în această calitate derulează proiectul ”Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță” în parteneriat cu Schweizer Wanderwege, beneficiind de o co-finanțare elvețiană de 241.565 CHF (detalii proiect)

Proiectul este de utilitate publică, a devenit cunoscut la nivel național și internațional și este apreciat de turiști. Chiar dacă se apropie de finalizare, nu am reușit, cu toate eforturile depuse, să obținem co-finanțarea obligatorie în numerar, care ne-a fost promisă de autoritățile publice la depunerea proiectului.

Cu zeci de ani în urmă Asociația SKV a construit cabane și poteci în toată țara prin muncă voluntară și cu sprijinul susținătorilor generoși care au contribuit cu bani și materiale.

Ne întoarcem acum la aceeași soluție, rugându-vă să ne ajutați să depășim piedicile și să terminăm proiectul cu succes.

Pentru co-finanțare avem nevoie de suma de 16.500 euro pe care sperăm sa o strângem cu ajutorul dumneavoastra. Banii vor fi folositi în următoarele luni pentru lucrările de refacerea a indicatoarelor și maracajelor pe traseul european E8 din Muntii Făgărașului, Piatra Craiului, Bucegi, Piatra Mare, Ciucaș în zonele critice (detalii teren). La acțiunea de pe Valea Viștea Mare va participa și o echipă de la Secțiunea Carpați din Clubul Alpin German (DAV). In plus vom monta cel puțin 20 de panouri informative de mari dimensiuni pe suport rezistent, cu hărți de bună calitate (colecția Munții Noștri – editia nouă) la cabane, refugii și intrări in trasee.

Pentru această acțiune Asociația SKV are deschise următoarele conturi la Banca Transilvania: RO36 BTRL RONC RT0V 1695 3901 (lei) și RO91 BTRL EURC RT0V 1695 3902 (euro) și a pregătit un contract de sponsorizare sau care va fi trimis prin poștă la cerere.

Donează cu card online

Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la telefon 0722 216 123 sau per mail la adresa office@skv.ro.

 

© Copyright - SKV - Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor - Siebenbürgischer Karpatenverein