Prezentare ERA

Acasa |Prezentare ERA

Prezentare ERA

Asociația Europeană pentru Drumeție are trei denumiri oficiale, în limbile engleză, germană și franceză. ERA – European Ramblers Association, EWV – Europäische Wandervereinigung, FERP – Federation Europeenne de la Randonnee Pedestre. 
Asociația a fost fondată în 1969, de către 14 cluburi din șase țări europene. Astăzi, după 46 de ani, Asociația reunește 60 de cluburi europene din 35 țări și întrunește peste 3 milioane de membri. 
Majoritatea organizațiilor componente au peste 50 de ani de experiență în organizarea și creerea condițiilor pentru drumeție (marcare de poteci, construcția de cabane și refugii etc), o parte depășesc un secol iar câteva, printre care și SKV, activează de peste 130 de ani. 
Obiectivele Asociației sunt: 

-    dezvoltarea drumetiei cu respect pentru mediul inconjurator
-    trasarea, realizarea, marcarea si intretinerea magistralelor turistice care traverseaza Europa
-    creerea si intretinerea unei retele de poteci transfrontaliere, simbol al unitatii europene
-    participarea la protectia si dezvoltarea patrimoniului cultural european
-    pastrarea dreptului la acces in spatiul natural cu protectia mediului inconjurator
-    informatii practice asupra conditiilor de drumetie in tarile membre ale Asociatiei
-    strangerea legaturilor intre membri asociatiilor din diferite tari in scopul cunoasterii reciproce

Până la sfârșitul secolului trecut, Asociația s-a preocupat de definirea și marcarea celor 12 magistrale. In perioada 2000-2001, Asociația a organizat cel mai amplu eveniment din istoria drumeției europene, EURORANDO 2001 la Strasbourg. Incepând cu 2004 au fost organizate în fiecare a doua sătămână a lunii septembrie, cu prilejul Zilelor Drumeței Europene, o serie de manifestări pe diferite teme: în 2004 drumeții transfrontaliere sub sloganul ”Drumeție cu vecinii”, în 2005 ”Drumeție cu familiile”. EURORANDO 2006 a fost organizat în Boemia pe tema celei mai ample extinderi a Uniunii Europene. EURORANDO 2011 a fost organizat în sudul Spaniei, având ca temă ”Apa, condiție a vieții”. EURORANDO 2016 are loc in zona Skane, în sudul Suediei. 
Cea de a 48-a Conferință Anuală a asociației ERA va avea loc în 2017 în România, la Brașov. 

 

© Copyright - SKV - Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor - Siebenbürgischer Karpatenverein