Participarea delegației SKV la Conferința Anuală ERA 2018 din Luxemburg

Asociatie|2018-10-02 |

Participarea delegației SKV la Conferința Anuală ERA 2018 din Luxemburg

În perioada 27 – 30 septembrie 2018 Marcel Șofariu, Thomas Bross și Matei Buta au reprezentat Asociația SKV la lucrările Conferinței ERA din Echternach / Luxemburg. In cadrul sesiunii de bune practici au fost prezentate referate despre: elemente statistice asupra drumeției din Germania in 2018, proiectul GisMo al firmei Kompass, setul de criterii de evaluare pentru poteci locale de calitate și coexistența drumeției cu mountainbike.

Președintele Boris Micici a prezentat raportul anual și rezultatele Conferinței ERA 2017 de la Brașov. Sase noi asociații din partea de est a continentului au devenit membre ERA. A fost pusă în discuție locația pentru Eurorando 2021 cu tema ”Prietenie”.

La sugestia a numeroși participanți la CA 2017 de la Brașov și după consultarea cu autoritățile din țară, Asociația SKV și-a anunțat candidatura și locul – orașul Sibiu - pentru acest important eveniment european și a propus ca locația aleasă să primească supra-numele de ”Capitala Europeană a Drumeției”.

Asociația SKV urmează să întocmească un dosar detaliat în acest sens care va fi discutat și asupra căruia se va lua o hotărâre finală în ianuarie 2019. Pe parcursul a două dupa-amieze delegații au participat la drumeții în locuri istorice și pe poteci calificate la nivelul LQT.

Următoarea Conferință Anuală ERA, a 50-a, jubiliară, va avea loc în Germania, la Bad Urach în octombrie 2019.

© Copyright - SKV - Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor - Siebenbürgischer Karpatenverein