Parteneri

Acasa |Parteneri

Parteneri

SCHWEIZER WANDERWEGE – SW

Schweizer Wanderwege (Asociaţia Elveţiană pentru poteci turistice) a fost înfiinţată în 1934 cu scopul de a introduce un sistem unitar de marcaje şi indicatoare în întreaga Elveţie şi de a promova drumeţia în rândul populaţiei.  
Astăzi, SW este o organizaţia umbrelă peste 26 din cluburile cantonale cu aproape 45.000 de membri, care se ocupă de o reţea de 62.000 km de poteci din Elveţia şi Liechtenstein. 
Reţeaua de poteci elveţiană gestionată de SW cuprinde: poteci pentru drumeţie, itinerarii culturale /tematice, trasee montane, poteci alpine şi poteci de iarnă, clasificate în trasee internaţionale şi naţionale, trasee regionale şi trasee locale. 
SW a elaborat manuale tehnice pentru realizarea în manieră unitară, la nivelul întregii ţări, a tuturor lucrărilor legate de poteci: proiectarea reţelei de poteci, semnalizare şi marcare, construcţie şi întreţinere, norme de calitate, catalog cu soluţii tehnice uzuale. 
Reţeaua de poteci elveţiană asigură condiţii optime pentru 41,5 milioane zile de drumeţie pe an, dintre care 39,4 milioane revin turiştilor autohtoni şi 2,1 milioane turistilor străini.  
Veniturile realizate prin turismul de drumeţie sunt de 1,6 miliarde franci elveţieni anual şi susţin 12.600 locuri de muncă la nivel regional şi local în industria ospitalităţii, transport şi construcţii. 
SW este partener al SKV în cadrul acestui proiect, la care contribuie cu know-how şi consultanţă de specialitate fiind realizatorul a numeroase proiecte de anvergura: 

-    SwizerlandMobility - drumetia in Elvetia
-    Manual pentru proiectarea potecilor de drumetie
-    Pregatirea responsabililor cu marcarea si constructia/intretinerea potecilor din Elvetia
-    Studii si cercetari asupra costurilor si beneficiilor economice ale drumetiei in Elvetia

Atat SW cat şi SKV sunt asociaţii active în cadrul European Ramblers’ Association. 

© Copyright - SKV - Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor - Siebenbürgischer Karpatenverein