Finalizarea proiectului ”Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță”

Asociatie|2018-04-30 |

Finalizarea proiectului ”Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță”

In prezența domnului Roland Python, directorul Biroului pentru Contribuția Elvețiană de la Ambasada Confederației Elvețiene din România, a avut loc la Sibiu, în data de 2 februarie, conferința prilejuită de finalizarea proiectului.

Cu această ocazie au fost prezentate rezultatele obținute: definirea celor două trasee românești E3 și E8 în lungime totală de 2000 km, marcarea și recondiționarea a 428 km de poteci la care au contribuit specialiști și 282 voluntari cu 1544 zile muncă, 26 de întâlniri de lucru pentru diseminarea experienție elvețiene în materie de poteci al care au participat 598 de persoane și patru seminarii la care au luat parte 413 studenți și 11 acțiuni educative cu 536 de copii.

Pe parcurs, proiectul a făcut obiectul a 115 articole de presă între care 11 în publicații de specialitate din străinătate plus 11 știri și interviuri TV.

Conferința a fost urmată de cea de a treia întâlnire de lucru programată în cadrul proiectului la care doi specialiști de la asociația parteneră Schweizer Wanderwege au prezentat modul de organizare și funcționare a asociaței respective care se ocupă de proiectarea și întreținerea celor 65.000 de kilometri de poteci și drumuri turistice din întreaga Elveție.

Bunele rezultate cu care s-a încheiat proiectul și excelenta colaborare dintre cele două asociații sunt premize pentru abordarea împreună, în viitorul apropiat, a unui nou proiect.

© Copyright - SKV - Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor - Siebenbürgischer Karpatenverein