logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Latest Posts
Top
a

Asociatia SKVSKV a luat fiinţă în anul 1880 la Sibiu, fiind una dintre cele mai vechi asociatii montane din lume, in functiune. 

De-a lungul timpului SKV a construit si reconstruit 60 de cabane intre care cele mai cunoscute sunt Postăvaru, Curmătura, Omu, Mălăieşti, Bolboci, Vârful cu Dor, Diham, Urlea, Sâmbăta, Podragu, Bâlea, Negoiu, Bârcaciu, Prejba, Şurianu, Parâng şi a pus bazele staţiunilor Poiana Braşov şi Păltiniş. Cabana Postavaru este până în prezent singura care a reintrat în posesia Asociației.  

Marea majoritate a membrilor SKV au fost de nationalitate germană, carora li s-au alăturat personalităţi marcante ale societatii românesti: Acad. Emil Racoviţă, Take Ionescu, Dr. Ioan Meşotă, Gheorghe Dima, Iosif Puşcariu, Tiberiu Brediceanu, Bucura Dumbrava, Mihai Haret, Prinţul Nicolae. 
SKV şi-a reluat activitatea în 1996 şi este singura asociaţie de turism din România afiliată la ERA – Asociaţia Europeană de Drumeţie din care fac parte 60 de mari cluburi din 35 de ţări, cu peste 3 milioane de membri. 

In momentul de fata SKV are aproape 400 de membri organizati in 10 sectiuni locale: Sibiu, Brasov, Bucuresti, Sighisoara, Cluj, Zarnesti, Tara Fagarasului, Avrig si Cugir. 

SKV continuă tradiţia prin organizarea de drumeţii pentru toate categoriile de vârstă şi se implică prin proiecte în refacerea infrastructurii turistice de drumeţie din munţii României: 

–    2013 – Actiune de promovare a turismului de drumetie in judetul Brasov, proiect finantat de catre Consiliul Judetean Brasov
–    2014 – Promovarea internationala a traseelor de creasta din judetul Brasov, proiect finantat de catre Consiliul Judetean Brasov
–    2014 – Realizarea hartii turistice a comunei Cristian, proiect finantat de Primaria Cristian
–    2014 si 2015 – Studii, cercetari si consultanta pentru traseul E3 din Romania, proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Turism
–    2015 – Conectarea Romaniei la reteaua europeana de poteci turistice de lunga distanta, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa (proiect in curs de realizare)
–    2015 – definirea si parcurgerea in premiera a traseului european de lunga distanta Via Carpatica, cu o lungime de 2.830 km.

Conferinta Anuala din 2017 a Asociatiei Europene de Drumetie ERA va avea loc la Brasov. 

Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor – SKV – Siebenbürgischer Karpatenverein (pe scurt SKV) s-a reînființat în România, în 1996, la inițiativa unor foști membri din Sibiu și Brașov, cu sprijinul Formului Democrat al Germanilor din România și al DAV-Secțiunea Karpaten. Documentul de la Gundelsheim…

Asociația este compusă din Secțiuni regionale:

Secțiunea Sibiu

Secțiunea Brașov

Secțiunea Sighișoara

Secţiunea Zărneşti

Secţiunea Bucureşti

Secţiunea Avrig

Secţiunea Cugir

Secţiunea Făgăraş

Scopul Asociației este promovarea turismului montan (excursii, drumeție, expediții, etc), a activităților sportive montane (schi, alpinism, etc), a acțiunilor de cercetare a zonelor montane din România (speologie, etnografie, etc), organizarea și susținerea de acțiuni de protecția mediului. Statutul SKV…

Organele de conducere ale asociației sunt:

Adunarea Generală

Consiliul Director

Consiliul de Onoare

Consiliul Consultativ

Comisia de Cenzori

Adunarea Generală este convocată o dată pe an.

Organele de conducere sunt alese pentru o perioadă de trei ani.

Președinte:

Vice-președinte:

Vice-președinte:

Director Executiv:

Trezorier

Consiliul de Onoare:

Cenzori:You don't have permission to register