ȘTIRI & NOUTĂȚI – August 2020

Dragi prieteni,

Toate asociațiile montane și de drumeție din Europa cu care avem legături se preocupă ca o parte dintre membri să dispună de cunoștințele și experiența necesară pentru a organiza și conduce ture în condiții de siguranță și agreabil.

Asociația SKV dispune de o programă de curs care însumează elemente de bune practici, actualizată recent, aplicată cu succes la nivelul organizațiilor membre ale Asociației Europene de Drumeție (ERA).

La inițiativa SKV, în septembrie 2021 va avea loc la Sibiu cel mai mare eveniment de drumeție European: Eurorando. Cu această ocazie sunt așteptați cca. 3000 dintre cei mai activi practicanți ai turismului de drumeție de pe întregul continent. In colaborare cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Sibiu și Salvamont, SKV a pregătit 20 de ture diferite ca specific și grad de dificultate. Grupurile vor fi conduse de ghizi profesioniști cu multă experiență. Ca la toate evenimentele similare de până acum, membrii asociației gazdă se vor atașa fiecărui grup și vor acorda sprijin ghidului. 

Pentru că dorim ca acest sprijin să provină de la persoane calificate ne-am propus să folosim ocazia și să formăm în cadrul SKV un număr cât mai mare de conducători de grup – călăuze atestate.

Dat fiind perioada complicată pe care o traversăm cursurile vor fi distribuite on-line celor interesați. Este vorba de 20 de lecții la sfârșitul cărora va avea loc o testare on-line. Domeniile abordate: Turism, Sănătate, Comunicare, Utilizarea instrumentelor de orientare (hartă, busolă, GPS), Planificarea unei drumeții, Drumeția de o zi, Drumeția de mai multe zile, Mișcare și expediție.

Odată cunoștințele teoretice dobândite, cursanții vor participa anul viitor la o lecție de prim-ajutor și câteva ture practice în teren, după care vor primi un atestat și o insignă ERA care certifică nivelul de pregătire și competența de a organiza și conduce grupuri în mediul asociativ.

Este o bună ocazie pentru dezvoltare personală și în același timp pentru progresul Asociației care va beneficia astfel de un număr mai mare de membri calificați.

Persoanele interesate se pot înscrie completând formularul: https://forms.gle/pLSwU7kW5ssjPMNx5

Contact pentru informații suplimentare: curs.ghid.era@gmail.com și telefon 0735 972 439