Cupa SKV – Țara Făgărașului la schi 28.02.2020

Pe data de 28 februarie 2020 a avut loc cea de-a IV-a ediție a Cupei de schi alpin „SKV-ȚARA FĂGĂRAȘULUI” la Cabana Valea Sâmbetei, în Munţii Făgărașului.
Concursul s-a desfășurat pe categorii de vârstă, individual, în probe de slalom uriaș, slalom special și combinată alpină, fiind organizat de Secțiunea SKV Țara Făgărașului, cu sprijinul Salvamont Victoria, Jandarmeria Montană, Cabana Valea Sâmbetei și sprijinul financiar al Normandia.

S-au prezentat la Start 17 participanți din România și Germania, grupați pe 5 categorii: juniori fete, juniori băieți, femei, bărbați 21-50 de ani și bărbați peste 50 de ani. Ninsoarea abundentă din seara precedentă (circa 75 cm de zăpadă proaspătă) a sporit entuziasmul concurenților și organizatorilor, iar vremea însorită a creat un decor de basm. Totul a fost cu atât mai incredibil cu cât întreaga Europă era văduvită de prezența zăpezii.

După ce s-a bătătorit pârtia de pe valea cecoboară din spatele Bazei Salvamont Valea Sâmbetei și participanții s-au acomodat cu zăpada, concursul s-a desfășurat fără incidente, într-un cadru plin de voie bună și amiciție. Premierea câștigătorilor a avut loc la Cabana Valea Sâmbetei, unde seara s-a încheiat în mod tradițional cu cântece de munte și mult entuziasm.

A fost o ocazie foarte bună de a strânge legăturile cu prietenii și partenerii de la Secțiunea Karpaten a Clubului Alpin German (DAV-Karpaten), deja considerați de-ai casei în Țara Făgărașului, după ce în ultimii ani au contribuit la dezvoltarea turistică a zonei, atât ca voluntari la acțiunile de refacere a traseelor turistice, cât și ca participanți la concursurile de schi.